Project Social Sofa

In 2023 bestaat Stichting Net Niet Genoeg 10 jaar. Om dit jubileum te markeren, hebben wij op 30 september 2023 de stad een social sofa cadeau gedaan.

Een social sofa is een betonnen bank die volledig wordt voorzien van mozaïeksteentjes. Een steentje voor iedere Schiedammer die we hebben geholpen, die we helpen en die ons geholpen heeft: door donaties, vrijwilligerswerk of door mond-tot-mond-reclame. En natuurlijk nog veel meer steentjes.

Het maken van een social sofa is veel werk. We zijn dan ook enorm dankbaar voor de hulp van:

Ineke, Natasja, Paula, Esma, Wendy, Janelle, Lara, Isabelle, Laura, Marie-José, Miriam, Ineke, Marja, Ria, Elise, Miriam, Susanne, Sandra, Jolijn, Mariska, Kylie, Cathy, Jesse, Sem, Niki en Marian.

Locatie Social Sofa
"Lachende Gezichten"

Bachplein
Tegenover Hof van Spaland

Over de sofa

Stichting Net Niet Genoeg bestaat in 2023 10 jaar en ter ere van dat jubileum hebben wij het idee ingediend om een social sofa te maken. Een social sofa is een betonnen bank van ruim 1.600 kilo die door vele vrijwilligers met duizenden mozaieksteentjes is beplakt.

De bank is gemozaiekt met lachende gezichten en nodigt uit om even gaan zitten en een gesprek te voeren. Iets wat voor Stichting Net Niet Genoeg belangrijk is: tijd vóór elkaar en in gesprek gaan mét elkaar. Sinds haar oprichting in 2013 heeft de stichting als doel om mensen die in armoede leven weer met opgeheven hoofd over straat te laten gaan en te laten weten dat zij niet alleen staan. Belangrijk daarbij is de persoonlijke aandacht en de interesse in elkaar.

We zijn enorm dankbaar en trots dat wij Schiedam deze sofa cadeau hebben kunnen doen. Wij zullen elk jaar de bank controleren en daar waar nodig herstellen. Het moet tenslotte ook een bank blijven waar je met plezier op gaat zitten.