Wat wij doen

Er zijn in Schiedam duizenden volwassenen en kinderen die dagelijks in armoede leven. Huishoudens waar onvoldoende middelen zijn om te zorgen voor een goede maaltijd, warme kleding en goede schoenen. Doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben.

Hierdoor verzachten we de gevolgen van armoede en zetten we ons in om armoede in Schiedam en daarbuiten te stoppen!

NET NIET GENOEG DAGEN

Tien keer per jaar kunnen pashouders terecht voor het gratis uitzoeken van kleding, speelgoed en woonartikelen, persoonlijk advies en een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie of thee.
Bij het uitzoeken van de spullen, helpen onze vrijwilligers de gasten met het maken van keuzes.
Persoonlijke aandacht is het sleutelwoord, zodat er tijd is voor een gezellig praatje, en waarbij - indien nodig - gasten weer worden doorverwezen naar andere zorgorganisaties.

Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP)

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Samen met het Armoedefonds stellen wij daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar in onze drogisterij.
Meisjes en vrouwen kunnen zelf kiezen welk product bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups beschikbaar.
Met onze MUP bereiken we zo'n 800 meisjes en vrouwen in Schiedam. Alle MUP's van Nederland bereiken al meer dan 250.000 meisjes en vrouwen in Nederland.

MEER OP DE SITE VAN HET ARMOEDEFONDS

HET GROTE NET NIET GENOEG SINTERKLAASFEEST

Elke eerste woensdag na de aankomst van Sinterklaas in Nederland, wordt voor de kinderen het “Grote Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest” georganiseerd. Naast een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten, is er voor elk kind tussen 4 - 8 jaar een nieuw cadeautje.
Tijdens de Net Niet Genoeg Dagen kunnen gasten ervoor kiezen om ook gebruikt speelgoed mee te nemen naar huis voor hun kinderen. Stichting Net Niet Genoeg vindt het daarom belangrijk om één keer per jaar de kinderen te verrassen met een nieuw cadeautje van Sinterklaas.

SCHOENENACTIE

Ieder jaar zorgt Stichting Net Niet Genoeg samen met Bristol Schiedam dat 200 kinderen van onze gasten in de schoolgaande leeftijd (4 – 16 jaar) bij Bristol Schiedam terecht kunnen om nieuwe winterschoenen uit te zoeken tot een maximumbedrag van €40,00. Dit bedrag wordt gefinancierd door sponsoracties van onder meer Schiedamse basisscholen en serviceclubs.

EINDEJAARSACTIE

In de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zamelt de stichting zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in, die in de eerste twee weken van het nieuwe jaar aan de gasten worden uitgedeeld als “startpakket voor het nieuwe jaar”.

Er is bewust gekozen om deze levensmiddelen-pakketten in deze periode uit te reiken, omdat december vaak een duurdere maand is, ook voor gezinnen in armoede, waardoor er in januari bezuinigd moet worden op de boodschappen.

MEER OVER DE EINDEJAARSACTIE

ANDERE PROJECTEN

Naast alle core-activiteiten doen wij als stichting nog veel meer. Zo organiseren we elk jaar een Zomerfeest voor de kinderen en proberen we elk jaar een dagje uit te verzorgen voor onze gasten. Zo gingen wij in 2023 met bijna 200 gasten naar Drievliet.