Welkom bij Stichting Net Niet Genoeg

De stichting die zich al sinds 2013 inzet voor huishoudens in Schiedam e.o. die op of onder de armoedegrens leven.

Het kan iedereen overkomen

Het kan ons allemaal overkomen en de meesten hebben het wel eens meegemaakt: dat je elke euro tien keer omkeert voordat je 'm kunt uitgeven. Eenvoudigweg omdat er niet voldoende geld is om alles zomaar aan te schaffen. In Schiedam zijn er duizenden huishoudens voor wie dit elke maand de realiteit is. Er wordt beknibbeld op kleding of op eten en geld voor extraatjes is er niet. Een sociaal isolement ligt op de loer.

NeT NIET GENOEG

Doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben.

Dit doen we door 10 keer per jaar gedoneerde spullen - kleding, speelgoed, woonartikelen - weg te geven aan huishoudens die het om wat voor reden dan ook niet redden.

UITGANGSPUNT

Uitgangspunt van stichting Net Niet Genoeg is dat iedereen een bijdrage aan de maatschappij kan leveren, mits hij of zij de juiste hulp of ondersteuning krijgt. Of dat nu is door het doen van vrijwilligerswerk, het volgen van een opleiding of het vinden van werk: iedereen kan een steentje bijdragen. Daarbij maakt de status, herkomst of gezinssamenstelling niet uit.

De doelgroep

De doelgroep van stichting Net Niet Genoeg is divers en niet in een zin of een woord te vatten. De stichting sluit niemand uit. Wanneer iemand onze hulp nodig heeft, dan gaan we helpen.

De stichting richt zich met name op de groep “stille armen”: Schiedammers die vaak nergens voor in aanmerking komen of denken nergens voor in aanmerking te kunnen komen. Schiedammers die niet in beeld zijn bij instanties of die niet weten dat er instanties zijn waar zij terecht kunnen. Zo hebben wij in ons bestand:

Eenoudergezinnen, bijstandsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gezinnen met een migratieachtergrond, alleenstaanden, mentaal- en/of fysiek beperkten...

We zien mensen met kleine inkomens, we zien mensen met modale inkomens. We zien mensen met een betaalde baan, we zien thuiszitters. We zien mensen uit de Gorzen, we zien mensen uit Groenoord… Wanneer zij net niet genoeg hebben om het hoofd boven water te helpen, dan zijn ze bij ons welkom.

INZAMELEN GOEDEREN

Het hele jaar door zamelt de stichting spullen in, die zij tijdens de Net Niet Genoeg Dagen kunnen weggeven. Het gaat om bruikbare dames-, heren- en kinderkleding. speelgoed, woonartikelen en woontextiel.

Wij zijn er elke woensdag- en donderdagavond in de maanden februari t/m juni en september t/m november van 19:00 - 20:00 uur.Meer over doneren

Duurzaam

Stichting Net Niet Genoeg wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van armoede in Schiedam door gedoneerde spullen gratis weg te geven aan Schiedammers die net niet genoeg hebben. Hierdoor dringen wij ook de afvalberg terug, want spullen krijgen een tweede, derde of soms zelfs vierde leven. Wij zijn een sociaal warenhuis met een hart voor mens, dier en milieu.

Meer over duurzaamheid
Uw uitschrijving kon niet worden verwerkt. Probeer het opnieuw.
Uw inschrijving is succesvol verwerkt. Dank voor uw aanmelding!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Wij gebruiken Brevo als ons marketing platform. Door dit formulier in te vullen, gaat u ermee akkoord dat uw gegevens via Brevo worden verwerkt conform Brevo's Privacy Policy.

VAN DEVENTERSTRAAT 34
3113 al SCHIEDAM
rabobank
nl 19 rabo 010 954 99 61
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.