over ons

IEDEREEN KAN IETS DOEN!

NeT NIET GENOEG

Doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben. 

Daarnaast draagt de stichting graag bij aan de circulaire maatschappij: alle donaties en giften komen goed terecht en afvalstromen worden tot een minimum beperkt

UITGANGSPUNT

Uitgangspunt van stichting Net Niet Genoeg is dat iedereen een bijdrage aan de maatschappij kan leveren, mits hij of zij de juiste hulp of ondersteuning krijgt. Of dat nu is door het doen van vrijwilligerswerk, het volgen van een opleiding of het vinden van werk: iedereen kan een steentje bijdragen. Daarbij maakt de status, herkomst of gezinssamenstelling niet uit.

INZAMELEN GOEDEREN

Het hele jaar door zamelt de stichting spullen in, die zij kunnen weggeven. Het gaat om bruikbare dames-, heren- en kinderkleding. speelgoed, woonartikelen en woontextiel.

Wij zijn er 12 januari 2022 t/m 7 juli 2022 elke woensdag- en donderdagavond van 19:00 - 20:00 uur.

Meer over doneren

over ons

Onze activiteiten

NET NIET GENOEG DAGEN

Tien keer per jaar kunnen pashouders terecht voor het gratis uitzoeken van kleding, speelgoed en woonartikelen, persoonlijk advies en een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bij het uitzoeken van de spullen, helpen onze vrijwilligers de gasten met het maken van keuzes.

Persoonlijke aandacht is het sleutelwoord, zodat er tijd is voor een gezellig praatje, en waarbij - indien nodig - gasten weer worden doorverwezen naar andere zorgorganisaties.  

SCHOENEN-ACTIE

Ieder jaar zorgt Stichting Net Niet Genoeg samen met Bristol Schiedam dat 200 kinderen van onze gasten in de schoolgaande leeftijd (4 – 16 jaar) bij Bristol Schiedam terecht kunnen om nieuwe winterschoenen uit te zoeken tot een maximumbedrag van €40,00. Dit bedrag wordt gefinancierd door sponsoracties van onder meer Schiedamse basisscholen en serviceclubs.

HET NET NIET GENOEG SINTERKLAASFEEST

Elke eerste woensdag na de aankomst van Sinterklaas in Nederland, wordt voor de kinderen het “Grote Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest” georganiseerd. Naast een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten, is er voor elk kind tussen 4 - 8 jaar een nieuw cadeautje.
Tijdens de Net Niet Genoeg Dagen kunnen gasten ervoor kiezen om ook gebruikt speelgoed mee te nemen naar huis voor hun kinderen. Stichting Net Niet Genoeg vindt het daarom belangrijk om één keer per jaar de kinderen te verrassen met een nieuw cadeautje van Sinterklaas.

EINDEJAARSACTIE
"BLIK OP"

In de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zamelt de stichting zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in, die in de eerste twee weken van het nieuwe jaar aan de gasten worden uitgedeeld als “startpakket voor het nieuwe jaar”.

Er is bewust gekozen om deze levensmiddelen-pakketten in deze periode uit te reiken, omdat december vaak een duurdere maand is, ook voor gezinnen in armoede, waardoor er in januari bezuinigd moet worden op de boodschappen.

LEES MEER OVER DE
EINDEJAARSACTIE

over ons

WEGGOOIEN IS ZONDE

Hergebruik

Weggooien is zonde en is niet goed voor het milieu. Daarom heeft de stichting hergebruik hoog in het vaandel staan. Alle donaties die bij stichting Net Niet Genoeg binnen komen en die niet bij de doelgroep terecht komen, vinden hun weg naar een volgend goed doel:

Oude en kapotte kleding:
Stichting Pintilie.

Oude dekens, handdoeken en strijkkralen:
Stichting Dierenopvang Nieuwe-Waterweg

Baby- en kraamartikelen:
Stichting Babyspullen

Woonartikelen en speelgoed:
Kringloopwarenhuis Het Goed

VAN DEVENTERSTRAAT 34
3113 al SCHIEDAM
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.