over ons

IEDEREEN KAN IETS DOEN!

NeT NIET GENOEG

Doelstelling van Stichting Net Niet Genoeg is om Schiedammers die financieel “net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben. 

Daarnaast draagt de stichting graag bij aan de circulaire maatschappij: alle donaties en giften komen goed terecht en afvalstromen worden tot een minimum beperkt

UITGANGSPUNT

Uitgangspunt van stichting Net Niet Genoeg is dat iedereen een bijdrage aan de maatschappij kan leveren, mits hij of zij de juiste hulp of ondersteuning krijgt. Of dat nu is door het doen van vrijwilligerswerk, het volgen van een opleiding of het vinden van werk: iedereen kan een steentje bijdragen. Daarbij maakt de status, herkomst of gezinssamenstelling niet uit.

De doelgroep

De doelgroep van stichting Net Niet Genoeg is divers en niet in een zin of een woord te vatten. De stichting sluit niemand uit. Wanneer iemand onze hulp nodig heeft, dan gaan we helpen.

De stichting richt zich met name op de groep “stille armen”: Schiedammers die vaak nergens voor in aanmerking komen of denken nergens voor in aanmerking te kunnen komen. Schiedammers die niet in beeld zijn bij instanties of die niet weten dat er instanties zijn waar zij terecht kunnen. Zo hebben wij in ons bestand:

Eenoudergezinnen, bijstandsgerechtigden, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gezinnen met een migratieachtergrond, alleenstaanden, mentaal- en/of fysiek beperkten...

We zien mensen met kleine inkomens, we zien mensen met modale inkomens. We zien mensen met een betaalde baan, we zien thuiszitters. We zien mensen uit de Gorzen, we zien mensen uit Groenoord… Wanneer zij net niet genoeg hebben om het hoofd boven water te helpen, dan zijn ze bij ons welkom.

INZAMELEN GOEDEREN

Het hele jaar door zamelt de stichting spullen in, die zij kunnen weggeven. Het gaat om bruikbare dames-, heren- en kinderkleding. speelgoed, woonartikelen en woontextiel.

Wij zijn er elke woensdag- en donderdagavond in de maanden februari t/m juni en september t/m november van 19:00 - 20:00 uur.

Meer over doneren

over ons

Onze activiteiten

NET NIET GENOEG DAGEN

Tien keer per jaar kunnen pashouders terecht voor het gratis uitzoeken van kleding, speelgoed en woonartikelen, persoonlijk advies en een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie of thee.

Bij het uitzoeken van de spullen, helpen onze vrijwilligers de gasten met het maken van keuzes.

Persoonlijke aandacht is het sleutelwoord, zodat er tijd is voor een gezellig praatje, en waarbij - indien nodig - gasten weer worden doorverwezen naar andere zorgorganisaties.  

SCHOENEN-ACTIE

Ieder jaar zorgt Stichting Net Niet Genoeg samen met Bristol Schiedam dat 200 kinderen van onze gasten in de schoolgaande leeftijd (4 – 16 jaar) bij Bristol Schiedam terecht kunnen om nieuwe winterschoenen uit te zoeken tot een maximumbedrag van €40,00. Dit bedrag wordt gefinancierd door sponsoracties van onder meer Schiedamse basisscholen en serviceclubs.

HET NET NIET GENOEG SINTERKLAASFEEST

Elke eerste woensdag na de aankomst van Sinterklaas in Nederland, wordt voor de kinderen het “Grote Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest” georganiseerd. Naast een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten, is er voor elk kind tussen 4 - 8 jaar een nieuw cadeautje.
Tijdens de Net Niet Genoeg Dagen kunnen gasten ervoor kiezen om ook gebruikt speelgoed mee te nemen naar huis voor hun kinderen. Stichting Net Niet Genoeg vindt het daarom belangrijk om één keer per jaar de kinderen te verrassen met een nieuw cadeautje van Sinterklaas.

EINDEJAARSACTIE
"BLIK OP"

In de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zamelt de stichting zoveel mogelijk lang houdbare levensmiddelen in, die in de eerste twee weken van het nieuwe jaar aan de gasten worden uitgedeeld als “startpakket voor het nieuwe jaar”.

Er is bewust gekozen om deze levensmiddelen-pakketten in deze periode uit te reiken, omdat december vaak een duurdere maand is, ook voor gezinnen in armoede, waardoor er in januari bezuinigd moet worden op de boodschappen.

LEES MEER OVER DE
EINDEJAARSACTIE

Duurzaamheid

Stichting Net Niet Genoeg wil een bijdrage leveren aan het terugdringen van armoede in Schiedam door gedoneerde spullen gratis weg te geven aan Schiedammers die net niet genoeg hebben. Hierdoor dringen wij ook de afvalberg terug, want spullen krijgen een tweede, derde of soms zelfs vierde leven. Wij zijn een sociaal warenhuis met een hart voor mens, dier en milieu.

Meer over duurzaamheid
VAN DEVENTERSTRAAT 34
3113 al SCHIEDAM
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.