Puntensysteem

Als stichting zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om onze gasten naar een hoger plan te tillen. In de Blauwe Brug deden we dit o.m. door diverse instanties, zoals TaalMaatje, Petje Af en Humanitas, aanwezig te laten zijn tijdens de Net Niet Genoeg Dagen. In ons huidige pand is dat echter gezien de ruimte niet mogelijk. Maar ook nu proberen wij, met de beperkte ruimte die we hebben, onze gasten zo goed mogelijk te helpen.

Zo hebben wij in 2016 de Net Niet Genoeg Pas geïntroduceerd. Met deze pas kunnen gezinnen toegang krijgen tot alle activiteiten die de stichting organiseert, zoals de Net Niet Genoeg Dagen, de Schoenenactie, maar ook leuke acties als een bioscoopbezoek of de Eindejaarsactie.

Met ingang van 1 november 2017 hebben we de pas omgezet naar een pas waarop punten staan. Het puntensysteem houdt in dat onze gasten aan het begin van het jaar een aantal punten per gezinslid op hun pas bijgeschreven krijgen. Het aantal punten is bepaald op basis van een berekening van wat men gemiddeld nodig zou hebben per jaar. Met dit "budget" kunnen zij het hele jaar kleding, speelgoed en woonartikelen uitzoeken. Hiermee "leren" wij onze gasten nadenken over welke spullen ze meenemen, waarmee we hen leren budgetteren. Daarnaast is het zo dat onze gasten punten op de pas bijgeschreven krijgen, als zij weer spullen inleveren die zij niet meer nodig hebben.

Inmiddels kunnen we zeggen dat het puntensysteem een bijzonder goed effect heeft. Men denkt na over welke spullen men mee neemt, vraagt hoeveel punten er nog op de pas staan en ook zien we steeds vaker dat gasten ook donaties komen brengen. En daarmee is de cirkel van hergebruik en bewustwording rond. We zijn dan ook enorm trots op de eerste geweldige resultaten.

Door over te stappen op het puntensysteem kunnen onze gasten het hele jaar door gebruik maken van onze hulp en zijn zij zelf verantwoordelijk voor wat zij per keer meenemen.

Op 1 januari zijn alle passen voorzien van 50 punten per gezinslid voor een heel kalenderjaar. Deze punten zijn een jaar geldig. Aan het eind van het jaar komt het restant aan punten te vervallen.

De puntenverdeling is als volgt:

Artikel Aantal punten
T-shirts, blouses/overhemden, truien/sweaters 2 punten
Broeken, rokken 2 punten
Jurken 2 punten
Jassen, kostuum, broek- of mantelpak 4 punten
Schoenen 3 punten
Accessoires (riemen, sieraden, etc.) 1 punt

 

De Net Niet Genoeg Pas is drie jaar geldig. Gezinnen die na een jaar nog steeds gebruik maken van bijvoorbeeld de Voedselbank, Sportfonds of via het WOT zijn aangemeld, moeten dan opnieuw aangemeld worden via de aangesloten instanties.

Vriendenloterij

Stichting Net Niet Genoeg steunen én kans maken op mooie prijzen?

Speel dan mee met de

Klik op het logo en selecteer op de tweede pagina: "Ik steun een club of stichting naar keuze.

Alvast bedankt voor uw steun!

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
30
Wat zijn jullie een krachtige organisatie! Jullie kracht? Eigen kracht!
Fonds

Help helpen

Inloggen

Geregistreerde partners kunnen hier inloggen.

Werkt het inloggen niet? Stuur ons even een berichtje, dan maken wij het zo snel mogelijk in orde.