Over onze doelgroep

Onze doelgroep zijn de inwoners van Schiedam die letterlijk net niet genoeg hebben. Daarvan is 90% aangesloten bij de Voedselbank. En we kennen de vooroordelen:

Het zijn mensen met enorme schulden doordat ze zonder nadenken geld lenen en veel te dure dingen kopen. Ze werken niet. Ze hebben geen of een lage opleiding. Ze hebben een grote televisie, een X-box of Playstation, maar kunnen niet eens voor hun kinderen zorgen.

De werkelijkheid is vaak anders: Een deel van onze doelgroep heeft een betaalde baan en een normale opleiding. De televisie die ze hebben is vaak de enige luxe die ze nog hebben. Geld voor (merk-) kleding is er vaak niet, laat staan voor vakanties, een schoolreisje of sporten bij een vereniging of sportschool. Een deel van onze doelgroep heeft problematische schulden. Vaak opgebouwd om maar zo lang mogelijk te kunnen overleven of om in elk geval de levensstandaard vast te houden. Kleding kopen ze vaak tweedehands en de kapper zijn ze zelf.

Er zijn voorbeelden genoeg waarom mensen in de problemen komen. Bijvoorbeeld omdat de ex-partner geen alimentatie betaalt. Of omdat het bedrijf van een zelfstandig ondernemer failliet gaat en met schuldeisers blijft zitten die duizenden euro's willen zien. Ontslag, waarna de het soms maanden duurt voordat de uitkering komt en men dus het spaargeld moet aanspreken. Arbeidsongeschikt raken en daardoor een enorme terugval in inkomen, terwijl de vaste lasten niet minder worden. En zo zijn er nog veel meer oorzaken aan te wijzen waardoor mensen in armoede terecht komen.

Door dit soort omstandigheden komen mensen in armoede te leven. Er is geen geld, er wordt slecht of eenzijdig gegeten waardoor gezondheidsproblemen ontstaan, men raakt (vaak uit schaamte of door gebrek aan geld) in een sociaal isolement en in sommige gevallen laten zij zich verleiden tot "goedkope" leningen. Tot het moment dat men het niet meer red en dreigt om te vallen.

De Voedselbank Nederland ondersteunt deze mensen middels het uitdelen van voedselpakketten.

Stichting Net Niet Genoeg ondersteunt hen met tweedehands kleding, speelgoed, woonaccessoires en een knipbeurt. Zo proberen wij met elkaar tijdelijk wat druk van de ketel halen, waardoor zij de kans krijgen actief aan verbetering van hun situatie te werken.

Bron: Voedselbanken Nederland

Vriendenloterij

Stichting Net Niet Genoeg steunen én kans maken op mooie prijzen?

Speel dan mee met de

Klik op het logo en selecteer op de tweede pagina: "Ik steun een club of stichting naar keuze.

Alvast bedankt voor uw steun!

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
9
10
11
12
13
16
17
18
19
20
23
24
25
26
27
30
Heerlijk om te kunnen helpen!
Vrijwilliger

Help helpen

Inloggen

Geregistreerde partners kunnen hier inloggen.

Werkt het inloggen niet? Stuur ons even een berichtje, dan maken wij het zo snel mogelijk in orde.